Kollasj er et bilde du lager ved å bruke forskjellige utklipp og materialer og setter det sammen til en helhet. Du kan også tegne og male. Det som er så kjekt med kollasj er at du i utgangspunktet trenger minimalt med utstyr og det meste har du garantert hjemme. Finn fram aviser, reklamer, gamle bøker og/ eller ukeblader og let etter bilder og tekst du vil bruke i kollasjen din. Glansbilder, klistremerker, frimerker og fotografier er eksempler på andre ting som kan brukes.

Kollasjen her er laget på et lite lerret, men du kan fint bruke ei papplate eller et vanlig tegnepapir i stedet for. Start med å klippe ut tekst fra aviser og bruk decoupagelim og pensel til å feste bitene til lerrettet. Du kan fint bruke limstift eller annen lim i stedet og vil du ikke ha avistekst som bakgrunn bruker du noe annet. Let så etter bilder og tekst i ukeblader og aviser, klipp ut og saml alle bitene i en haug. Prøv deg fram og komponer kollajsen din etter eget ønske. For å få et helhetlig bilde kan det være lurt å velge seg et tema for kollasjen og være bevisst på fargebruk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: