Et flettet bånd med sju tråder lager du enkelt ved hjelp av ei papplate.

Du trenger

  • papp
  • blyant
  • saks
  • garn

Fremgangsmåte

flette bånd med sju tråder1. Tegn en sirkel på en pappbit og klipp ut. Lag et hull i midten av sirkelen og klipp åtte hakk rundt.

2. Klipp sju tråder på ca 80 cm hver og knyt de sammen.

3. Putt knuten gjennom hullet på papplata og plasser de sju trådene i hvert sitt hakk. (Bildet til venstre viser hvordan papplata skal se ut forfra. Bildet til høyre viser hvordan trådene med knuten er plassert under papplata.)

IMG_20200404_2158554. La det ledige hakket vende mot deg. Start flettingen ved å ta den tredje tråden til venstre for det ledige hakket og plasser den i det ledige hakket. Vri på pappskiven til du har det ledige hakket mot deg igjen og gjenta prosessen.  (For å ikke glemme hvilken vei du skal flytte tråden, kan du tegne ei pil på papplata som viser retningen.)

5. For at trådene ikke skal surre seg sammen når du fletter, er det lurt å dra hver tråd godt ut hver gang du flytter den. Har trådene surret seg sammen (som på bildet til venstre), løsner du de fra hverandre ved å føre fingrene forsiktig gjennom og «grer» de løs. Bildet til høyre viser hvordan båndet tar form.

flettet bånd med syv tråder 6. Når du har fått båndet så langt du vil ha det, tar du trådene ut av hakkene.

Ønsker du å lage et armbånd av båndet du har laget? Følg fremgangsmåten i  videoen for hvordan du kan knytte sammen trådene slik at armbåndet enkelt kan tas av og på armen.

Ferdig armbånd.  En knute er knyttet i hver ende og trådene er klippet i ønsket lengde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: