Du trenger

  • papptallerken og pappkopp
  • blyant
  • tegneark
  • fargeblyanter
  • (svart tusj)
  • limstift
  • saks

Har du ikke papptallerken og pappkopp, kan du istedenfor bruke en tom melkekartong, nøtteboks eller annen emballasje og designe en oppbevaringsboks. Et annet alternativ er å bare tegne forslag til kopp og tallerken på papir.

Enkelt forklart betyr å designe; å planlegge hvordan en ting skal se ut. Bruk derfor litt tid på å tegne noen skisser, på den måten får du planlagt hvordan koppen og tallerkenen din skal se ut, og kanskje du får noen nye og bedre idéer underveis. Står du fast kan det være lurt å velge deg et tema og jobbe ut i fra det. Sommer, hund, jul, bursdag, fotball og livet i havet er eksempler på temaer. Når du har en idé du er fornøyd med, kan du sette igang å tegne designet ditt på koppen og tallerkenen din.

Fremgangsmåte

tegne1. Rull et tegneark rundt pappkoppen. Bruk en blyant og tegn rundt toppen og bunnen på koppen.

tegne kopp, tallerken2. Rull arket ut igjen og du har fått laget en mal som markerer bunnen og toppen av koppen. Klipp ut malen, rull den rundt koppen din igjen og klipp den helt nøyaktig til.

mal kopp3. Nå som du har klipt til arket som skal dekke koppen, er du klar til å tegne.

2. Bruk blyant og tegn motivet du vil ha på koppen. Bruk gjerne svart tusj over blyantstrekene. Til slutt fargelegger du før du klipper ut tegningen og limer den på koppen. Bruk godt med lim slik at arket sitter godt fast.

papptallerken, designe eget motiv3. Tegn motivet du vil ha på tallerkenen din. La koppen og tallerkenen ha noen av de samme formene og/ eller fargene slik at de passer sammen.

papptallerken og pappkopp

 

Her er noen fine kopper og tallerkener designet av 3. klasseelever.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: