Du trenger

  • tegnepapir
  • svart penn eller blyant
  • linjal

Det enkleste du kan tegne er et punkt og en linje. Har du noen gang tenkt på at når du tegner setter du sammen linjer og punkter på mange forskjellige måter? Hva slags linjer og punkter vi bruker og hvordan vi setter de sammen, er avgjørende for hvordan tegningen vår blir seende ut. Skal vi tegne et rutenett må vi tegne rette linjer, skal vi tegne en regnbue må vi tegne buede linjer. Et lyn er en sikksakklinje. tegning, punkt og linjer

Vi kan sette ulike linjer og punkter sammen og lage forskjellige mønster. Finn fram et tegnepapir og prøv du også. Du klarer sikkert å finne på flere mønster enn de på tegningen under.tegning, linjer og mønster

Nå skal du få en oppgave til. Denne gangen skal du fylle et helt ark med forskjellige mønster.

Fremgangsmåte

tegne, linjer1. Bruk linjal og del tegnepapiret inn i ruter med ulik størrelse og form.

tegning, linjer, mønster2. Fyll hver rute med linjer og punkter som danner ulike mønster. Varier mellom buede og rette linjer, tynne og tykke linjer, små og store punkter. Noen plasser kan linjene stå tett sammen, noen plasser kan de ha større avstand. Pass gjerne på at to ruter ved siden av hverandre ikke blir for like. Hvert mønster kommer best frem hvis det er annerledes enn de ved siden av. Dette kaller vi kontrast.

mønster, linjer, tegning På tegningen over finner du flere forslag til mønster. Se godt på tegningen, du oppdager kanskje at buede linjer kan skape opplevelse av bevegelse, og at noen linjer er satt sammen slik at det ser ut som det går innover på arket.

Flere idéer på linjer og mønster finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: