Mange ting vi pleier å kaste i søpla, kan være fine materialer å lage noe av. Blomstene du ser på bildene her, er blant annet laget av eggekartong, papp, og plastkorker fra melkekartonger. Har du ikke alle tingene nå, er det bare å begynne og samle til du har alt du trenger.

Du trenger

  • tegnepapir
  • vannmaling og pensel
  • blyant
  • saks
  • lim
  • papp
  • plastkorker (fra melkekartong og annen drikke)
  • eggekartong

Fremgangsmåte

male, vannfarger, mønster1. Mal noen ark i de fargene du vil ha blomstene i. Husk at du også trenger noe grønt til bladene. Hvis du vil kan du tegne noen mønster med fargestifter, før du begynner å male.

gjenbruk eggekartong, plastkork2. Mens du venter på at malingen skal tørke finner du fram utstyret du trenger. Har du ikke grønn eggekartong kan du eventuelt male den du har.

blomst av papp, plastkork og malte ark3. Når de malte akene er tørre, tegner du blomsterformer på baksiden. Du trenger en stor og en liten til hver blomst. Klipp ut. Klipp også ut grønne blader.

4. Klipp strimler av papp for å lage stilk. Lim eventuelt to pappstrimler oppå hverandre, for å få en stilk som er mer solid. Mal eller fargelegg stilken grønn.

blomster av gjenbruksmaterialer5. Monter alle blomsterdelene sammen med lim. For å få stilken ned i eggekartongen må du klippe et spor i kartongen. Pass på å ikke klipp for mye, da blir det vankseligere å få blomsten til å stå stødig.

blomst, eggekartong6. Står blomsten ustødig kan du prøve å dytte inn litt krøllet avispapir innunder kartongen, og på den måten «låse» stilken fast.

blomst av gjenbruksmaterialerDu kan velge å lage en enkel blomst, eller to sammen i en eggekartong. Klipp i eggekartongen slik at den ser ut som gress.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: