Drodling av former og mønster

Skroll ned til innholdet

Noen ganger kan det være gøy å tegne mange forskjellige småtegninger på et ark, sette sammen og skrible ned forskjellige former og  mønster. Slike mer eller mindre tilfeldige småtegninger kaller vi drodling. Du kan bevisst sette deg ned å drodle for å få idéer eller du kan drodle når du er opptatt av noe annet. Du har sikkert kjedet deg i en skoletime og begynner å tegne små kruseduller i skriveboka, eller kanskje rablet ned noen små tegninger på ei avis, samtidig som du snakker i telefonen.  Alt detter er former for drodling.

Her kommer et forslag til hvordan du kan drodle på et ark du deler inn i mange ruter.

Du trenger

  • tegnepapir
  • svart penn eller blyant

Fremgangsmåte

tening, ruter1. Tegn ruter i forskjellige størrelser på hele arket. La noen være store og noen små, noen rektangelformet og noen kvadratiske. Ikke bruk linjal, men øv deg å tegne på frihånd. Blir det litt skjevt og skakt gjør ikke det noe.

tegning, former, mønster.jpg2. Bruk fantasien og tegn forskjellige former og mønster i rutene. Jeg har valgt en del blomster og bladformer. Hva vil du drodle?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: