Stjerna er laget av kartong og er i grunnen lettere å lage enn man kanskje skulle tro. Har du nøyaktighet og en god porsjon tålmodighet, er du allerede godt i gang! Mal til å lage stjerna, samt tekst og bilder som beskriver fremgangsmåte får du her.

Du trenger

  • kartong (ca 1mm tykk)
  • lim
  • saks
  • tapetkniv
  • linjal
  • skjærebrett
  • maling

Fremgangsmåte

Bruk malen og tegn formen på kartong, du trenger 12 stykker. Tegn også inn alle linjene. Bruk linjal og vær nøyaktig.

Klipp ut formen og bruk en skarp kniv til å skjære forsiktig langs alle linjene. Det skal være så dypt at du enkelt får bøyd kartongen,  men pass på å ikke skjære helt gjennom.

Brett formen langs linjene og lim den nøyaktig sammen, du har nå laget en tagg. Jeg har god erfaring med å bruke både RX – lim og limpistol. RX-lim tørker sakte og du får god tid til å lime delene nøyaktig sammen.  Limet fra limpistolen størkner raskt og du må jobbe fort slik at limet ikke størkner før du har fått montert delene sammen. Det er også viktig å ikke ha på  for mye lim, det kan fort bli klumpete og lite fint.

Når du har limt alle taggene hver for seg skal de monteres sammen, igjen gjelder det å være nøyaktig. Den siste taggen kan være litt utfordrende å få fint på plass da du ikke kan bruke hendene til å klemme sammen limkantene. Hvor nøyaktig du har vært vil også være avgjøredne for hvor fint du får plassert den siste taggen.

Når stjerna er ferdig montert er det opp til deg hvordan du ønsker å dekorere den. Nederst i innlegget får du tre idéer til hvordan du kan male og dekorere stjerna.

MAL:mal

Til venstre: Stjerna er først malt med rødt, deretter en blanding av gull og brunmaling som er påført med svamp. For å gi stjerna ekstra struktur er sukker tilført i malingen.

Midten: Stjerna er malt med en mørk brunfarge tilført litt gull. For å gi stjerna et rustikt og steinaktig preg er det blandet enn del sukker i malingen.

Til høyre: Stjerna er malt med rødfarge. Deretter er perler og paljetter festet til stjerna ved å pensle de på sammen med klarlakk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: