Mixed media vil si å kombinere ulike teknikker og materialer i ett og samme arbeid. Her har vi kombinert vannmaling og tegning med tusjpenn, og vi har klippet og limt.

Du trenger

  • A3 tegneark
  • voksfarger eller annen type fettfarger
  • vannmaling og pensel
  • svart tusjpenn
  • limstift
  • saks

Fremgangsmåte

1. Bruk voksfarger og tegn linjer og mønster på et tegneark. Bruk så vannfarger og mal hele arket i forksjellige farger.male, voksfarrger2. Mal gjerne flere ark med forskjellige farger og mønster. Bruk farger du liker og har lyst til å ha på fantasiblomstene dine. Husk å også male noe grønt slik at du kan lage blader.

male, vannfarger, mønster3. Når de malte arkene er tørre, starter du med å klippe ut sirkelformer i forskjellige størrelser. La de gjerne være kantete og litt ulike i formen.

vannmaling, klipp og lim, sirkler, diy4. Bruk limstift og lim sirklene oppå hverandre.  Legg de limte sirklen der du vil ha dem på arket og lim de fast. Husk at du må ha litt mellomrom mellom dem, slik at du får plass til å tegne resten av blomsten rundt.

sirkler, vannmaling, male5. Bruk en svart tusjpenn og tegn rundt hver sirkelform. Fortsett med å tegne kronblader. Bruk fantasien og lag forskjellige mønstre. Tegn også stilk og blader.

male, fantasiblomster, pennetening, mixed media6. Bruk de malte arkene og klipp ut grønne blader som du limer fast til stilkene.

fantasiblomster, mixed media, pennetegning, vannmaling, klipp og lim, diy7. Ferdig bilde, klart til å henges opp. Bildet kan rammes inn eller du kan gjøre som her;  lime en rund trepinne øverst og nederst og gi bildet ditt et plakatpreg.

fantasiblomster, mixed media, vannmaling, fremgangsmåte

2 svar til “Mixed media fantasiblomster”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: